İran Oturum İzni

İran Oturum İzni 

İran oturum izni için bağlı bulunan şirketin yerel birimlere başvurması gerekmektedir. Yerel birimlerin başvurunun ardındığı referans numarası ile İsranbul İran Başkonsolosluğu F Tpi vize başvurusunda bulunulmalıdır. İran çalışma vizesi başvuruları ortalama olarak 3 gün içinde sonuçlanmaktadur. İran Konsolosluğundan temin edilen F tipi vizenin basılı olduğu pasaport İran sınır görevlilerine ibraz edilmelidir. İran'a çalışmak amaçlı seyahat eden T.C. vatandaşlarının bağlı bulundukları şirket başvuru sahibinin ülkeye girişinden sonra işlemleri devam ettirmeli çalışma izni ve çalışma iznine bağlı çıkartılan İran oturum iznini onaylatmalıdır. Tüm işlemler ortalama olarak bir ay sürmektedir. İran'da yasal ikamet hakkı tanınan kişi birinci dereceden kan bağı bulunan aile bireyleri için de İran İran vize sibaşvurusunda bulunabilir. Başvuru sahibinin Türkiye seyahatleri için İran'da oturum iznine sahip olduğu için yurt dışı çıkış pulu almasına gerek yoktur. Pasaport görevlisine İran oturum izin belgesinin sunulması yeterli olacaktır. 

İran Çalışma İzni İçin Gerekli Belgeler Nedir?

1) Çalışma izinin aslı ve bir adet fotokopisi.

2) Çalışılan firmadan temin edilmiş tanıtım yazısı.

3) Pasaport sahibine ait yeni çekilmiş 5 adet vesikalık fotoğraf (Başvuru sahibine ait pasaporun refakatçi hanesinde yer alan şahıslara oturma izni talebi olması halinde bu kişilere ait yeni çekilmiş 5 adet vesikalık fotoğraf)

4) Banka makbuzu 120.000 Riyal.

5) Çalışma Bakanlığınca hazırlanmış matbu formları eksiksiz doldurmak.

 6) Pasaport ile vizenin asılları ile ve 2 adet fotokopisi.

 7) Oturma izni talebinde bulunan kişilerin olağanüstü durumlarda şahsen başvuruda bulunamamaları halinde onların yasal temsilcileri vekaletname

İran’da Oturma İznini Uzatmak İçin Gerekli Belgeler Nedir?

 1) Çalışma izinin aslı ve bir adet fotokopisi.

2) Çalışılan firmadan temin edilmiş tanıtım yazısı.

3) Pasaport aslı.

4) Pasaport sahibine ait yeni çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf .

5) Çalışma Bakanlığınca hazırlanmış matbu formları eksiksiz doldurmak.

6) Banka makbuzu 120.000 Riyal.

7) Maliye Bakanlığından temin edilmiş vergi borcu olmadığına dair belge.

Çalışma İzni Sahiplerinin İran’a Giriş ve İran’dan Çıkışları İçin Gerekli Belgeler Nedir?

1) Çalışılan firmadan temin edilmiş tanıtım yazısı.

2) Maliye Bakanlığından temin edilmiş vergi borcu olmadığına dair belge.

3) Giriş ve çıkış özel formunu doldurmak.

4) Pasaport aslı.

5) Oturma izni talebinde bulunan kişilerin olağanüstü durumlarda şahsen başvuruda bulunamamaları halinde onların yasal temsilcileri vekâletname ibrazı ile başvuruda bulunabilirler.

6) Banka makbuzu.